چگونه بدون کلاس و معلم، زبان انگلیسی یاد بگیریم؟
اگر به هر دلیلی، فرصت شرکت در کلاس های حضوری و آنلاین زبان انگلیسی را ندارید، میتوانید خودتان شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید. برای یادگیری زبان انگلیسی، باید یک سری نکات را بدانید تا بتوانید مسیر درست را انتخاب کنید و در این مسیر نیز از ابزارها و روشهای مناسب استفاده کنید. اما چگونه بدون کلاس و معلم، زبان انگلیسی را یاد بگیریم؟در این مطلب، برایتان خواهیم گفت چگونه زبان انگلیسی را بدون کلاس و معلم یاد بگیریم. با ما همراه باشید.
هدفتان را از یادگیری زبان انگلیسی مشخص کنید
فرقی نمیکند میخواهید زبان انگلیسی را با کلاس و معلم یاد بگیرید یا بدون شرکت در کلاس، در هر صورت، باید هدفتان را از یادگیری زبان انگلیسی مشخص کنید. برای مثال، باید بدانید که هدفتان از یادگیری زبان انگلیسی شرکت در آزمون آیلتس است یا اینکه میخواهید مترجم زبان انگلیسی شوید. وقتی هدف را مشخص میکنید، مسیر نیز برایتان روشنتر خواهد شد.
برنامهریزی واقعگرایانه برای یادگیری زبان انگلیسی داشته باشید
پس از مشخص کردن هدف، نوبت به برنامهریزی میرسد. در این بخش، باید واقعگرا باشید، نه ایدهآلگرا! یادتان باشد که اگر در برنامهریزی، ایدهآل گرا باشید، طولی نخواهد کشید که سرخورده خواهید شد و به طور کلی، دست از یادگیری خواهید کشید. بنابراین واقعگرایی را از یاد نبرید.
در این قدم، باید مشخص کنید قرار است چند روز در هفته و هر روز چند ساعت زبان انگلیسی بخوانید. روزی نیم ساعت مطالعه بسیار خوب است، اما اگر زمان خالی بیشتری دارید، میتوانید زمان بیشتر را به مطالعه زبان انگلیسی اختصاص دهید.
در این بخش، بهتر است اهداف کوتاهمدتی را نیز برای خودتان مشخص کنید. برای مثال، با خودتان برنامه ریزی کنید که تا یک ماه دیگر، حداقل سیصد واژه جدید و کاربردشان را در جمله یاد گرفتهاید.
روش یادگیری زبان انگلیسی را مشخص کنید
در این بخش، باید ابزارها و روشهای یادگیری زبان انگلیسی را مشخص کنید. یادتان باشد هنگام یادگیری زبان انگلیسی، باید هر چهار مهارت را در خودتان تقویت کنید و فقط روی یک یا دو مهارت متمرکز نباشید. در واقع، بهتر است برای پرورش هر کدام از مهارتهای شنیداری، گفتاری، نوشتاری و خواندن و درک مطلب برنامهریزی کنید.
برای مثال، واژگان جدید را با استفاده از فلش کارت یاد بگیرید، متون مختلف را بخوانید و خلاصهای از آنها را بنویسید تا مهارتهای درک مطلب و نوشتن را در خودتان تقویت کنید و تمرینهای دستور زبان را حل کنید تا گرامر زبان انگلیسی را یاد بگیرید.
بدین ترتیب، خیالتان راحت خواهد بود که برای پرورش تک تک مهارتها برنامۀ مشخصی دارید.
یادگیری زبان انگلیسی را با مطالعه کتاب کودک و تماشای فیلم و سریال آغاز کنید
در اولین مراحل یادگیری زبان انگلیسی، از کتاب قصه و فیلم و سریال انگلیسی کمک بگیرید تا از روند یادگیری نیز لذت ببرید. با استفاده از کتاب کودک، میتوانید واژگان پرکاربرد در زبان انگلیسی را یاد بگیرید و با تماشای فیلم و سریال انگلیسی، میتوانید مکالمه روزمره و تلفظ صحیح واژگان را یاد بگیرید. بهتر است فیلم و سریال متناسب با سطح زبان انگلیسی و سلیقهتان را انتخاب کنید تا خسته نشوید.
زبان انگلیسی را وارد ابعاد مختلف زندگیتان کنید
زبان آموزان موفق خودشان را در زبان انگلیسی غرق میکنند و این زبان را وارد ابعاد مختلف زندگیشان میکنند. اما چگونه؟ نام انگلیسی اجسام و وسایل اطرافتان را یاد بگیرید. اخبار را از روزنامهها و سایتهای خبری انگلیسی زبان دنبال کنید. مجلههای انگلیسی را بخوانید. نقد و بررسی فیلمهای روز را به زبان انگلیسی بخوانید. زبان منوی گوشیتان را به انگلیسی تغییر دهید. با انگلیسی زبانان چت و گفتگو کنید. بدین ترتیب، رفته رفته، زبان انگلیسی و فارسی برایتان یکسان خواهد شد.
موزیک انگلیسی گوش دهید
گوش دادن به موزیک انگلیسی را فراموش نکنید. موسیقی را هنگام انجام کارهای دیگر نیز میتوانید انجام دهید. یادتان باشد بهتر است هنگام انتخاب آهنگ، به سطحتان توجه داشته باشید.
متن و شعر آهنگ را با جستجویی ساده در اینترنت پیدا کنید، هنگام گوش دادن به آهنگ، نگاهی نیز به متن داشته باشید. چندین بار این کار را تکرار کنید تا رفته رفته، همه واژگان و عبارات موجود در شعر را با تلفظ صحیح یاد بگیرید. به مرور زمان، خواهید دید که این تکنیک تأثیر شگفت انگیزی بر مهارتهای شنیداری و گفتاریتان خواهد داشت.
از کلیپهای انگلیسی یوتیوب غافل نشوید
هر زبان آموز باید نگاهی نیز به یوتیوب داشته باشید. تنوع ویدئوهای انگلیسی موجود در یوتیوب بسیار زیاد است. فرقی نمیکند میخواهید دستور پخت غذایی را به انگلیسی بیابید، در مورد شهر خاصی اطلاعات کسب کنید، دوره تاریخی مشخصی را بشناسید یا با علم جدیدی آشنا شوید، در هر صورت، کافی است سری به یوتیوب بزنید تا هر چه میخواهید به زبان انگلیسی بیابید. با تماشای ویدئو مربوط به حوزههای مختلف، میتوانید دایره واژگانتان را در حوزههای مختلف گسترش دهید.
مهارت اسپیکینگ انگلیسی را در خودتان تقویت کنید
اسپیکینگ از دشوارترین مهارتهای زبانی است و بسیاری از زبان آموزان از آن فرار میکنند یا اینکه تقویت آن را به تعویق میندازند. از همان اولین روزهای یادگیری زبان انگلیسی، مهارت اسپیکینگ را در خودتان تقویت کنید تا بتوانید به مرور زمان، به راحتی، به این زبان صحبت کنید.
در قدم اول، لهجه مورد نظرتان را انتخاب کنید. در واقع، باید بدانید که قرار است انگلیسی بریتیش را یاد بگیرید یا انگلیسی آمریکایی را. سپس تلفظ واژگان را بر اساس انتخابتان یاد بگیرید. البته لهجههای دیگری نیز وجود دارد، برای مثال، انگلیسی استرالیایی، انگلیسی کانادایی و انگلیسی رایج در آفریقای جنوبی، اما انگلیسی بریتیش و آمریکایی محبوبترین لهجهها هستند.
برای یادگیری واژگان انگلیسی از فلش کارت استفاده کنید
فلش کارت یکی از بهترین ابزارها برای یادگیری واژگان و عبارتهای جدید است. در حال حاضر، لازم نیست خودتان فلش کارت بسازید، چرا که اپلیکیشنهای مختلفی برای این کار طراحی شدهاند. البته اگر به فلش کارت واقعی و کاغذی علاقه دارید، بهتر است به سراغ همین فلشکارتها بروید.
با استفاده از فلش کارت، میتوانید واژگان انگلیسی را در فواصل مشخص تکرار کنید و به مرور زمان، آنها را کامل به ذهن بسپارید و رفته رفته، آنها را وارد مکالمههایتان کنید.
سخن آخر
همانطور که مشاهده کردید، روشهای متعددی برای یادگیری زبان انگلیسی بدون کلاس و معلم وجود دارد. در مسیر یادگیری بدون معلم و کلاس، همواره پیشرفتتان را اندازه گیری تا بتوانید از نقاط ضعفتان مطلع شوید و تقویتشان کنید. در واقع، وقتی از کلاس و معلم به دور هستید، مجبورید روند برنامه ریزی، یادگیری و ارزیابی را خودتان انجام دهید، اما وقتی در کلاس شرکت میکنید، معلم زبان انگلیسی بهترین روش آموزش را انتخاب میکند، ابزارهای مناسب برای یادگیری زبان انگلیسی را به شما معرفی میکند، همواره سطح مهارتهای مختلف را در شما میسنجد و روشهای مناسب را برای تقویتشان به شما میگوید. با شرکت در کلاسهای حضوری و آنلاین زبان انگلیسی، وظیفهتان صرفاً یادگیری زبان انگلیسی است، اما وقتی زبان انگلیسی را خودآموز یاد میگیرید، خودتان نقش زبان آموز و مدرس را بر عهده خواهید داشت و بالطبع، سرعت یادگیری و پیشرفت کاهش خواهد یافت.