اگر میخواهید در حوزه مشخصی موفق شوید یا زندگیتان را تغییر دهید، قانون 21 روز را فراموش نکنید. این قانون در مورد یادگیری زبان انگلیسی نیز کاربرد دارد. کافی است این قانون را بشناسید و روی هدفتان متمرکز باقی بمانید تا به هدفتان برسید. اما قانون 21 روز چیست؟ نحوه استفاده از آن در یادگیری زبان انگلیسی چیست؟ در این مطلب، هر آنچه باید در مورد قانون 21 روز و کاربردش در زبان انگلیسی بدانید برایتان خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
مرحلۀ اول قانون 21 روز: ماه عسل
اولین مرحله از این 21 روز مرحلۀ ماه عسل است. در این مرحله، همواره احساس میکنید راهی تا هدفتان باقی نمانده است و میتوانید به راحتی، به آن برسید. در واقع، در مرحله اول، فکر میکنید یادگیری زبان انگلیسی آسان است و میتوانید سریعاً به آن دست پیدا کنید. اما چرا اسمش را ماه عسل گذاشتهاند؟ همانطور که بسیاری از مردان و زنان متأهل میگویند، حتی شیرینترین ماه عسلها نیز در نقطهای از زمان به پایان میرسند. یادتان باشد که مرحله ماه عسل نتیجه چیزی مثل شرکت در یک جلسه یا کنفرانس الهامبخش است. برای مثال، کسی که در یک جلسه الهامبخش یا جذاب شرکت میکند، چند روز اول بعد از کنفرانس، حالش خیلی خوب است و تغییرات مثبتی را در زندگیاش ایجاد میکند.
این مرحله در مورد یادگیری زبان انگلیسی نیز وجود دارد. وقتی به تازگی در کلاسی شرکت کردهاید، تصمیم گرفتهاید انگلیسی را برای رسیدن به هدف خاصی دنبال کنید یا هر چیز دیگری، انگیزه زیادی را در خودتان احساس میکنید. طی این مدت، از این انگیزه استفاده کنید و شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید و با سرعت هر چه تمامتر، پیش بروید.
مرحله دوم قانون 21 روز: جنگیدن
در این مرحله، هیجانات، انگیزهها و تأثیر عوامل الهامبخش از بین رفته است. اما عادتهای مثبت در شما شکل گرفته است، اما عادتهای قبلی و افکار منفی همچنان در همان حوالی وجود دارند. برای گذر از این مرحله و رفتن در ادامه مسیر شکلگیری عادت، باید مقاومت کنید. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد. اما چگونه بجنگیم؟ چگونه با موفقیت از این مرحله گذر کنیم؟
در ادامه، از تکنیکهای جنگیدن در این مسیر برایتان گفتهایم:
از خودتان بپرسید که «اگر از پس این مرحله بر بیایم، چه اتفاقی میافتد؟» و «اگر از پس این مرحله بر نیایم، چه اتفاقی میافتد؟» احساسات و هیجانات را وارد این مرحله کنید. سعی کنید احساسات مثبت را در خودتان ایجاد کنید تا در این جنگ پیروز شوید. همچنین سعی کنید همه احساسات منفی را از خودتان دور کنید.
اجازه دهید این تکنیک را در مورد یادگیری زبان انگلیسی پیاده کنیم.
تصور کنید اگر مسلط به زبان انگلیسی شوید، 5 سال دیگر زندگیتان چگونه خواهد بود. چه تغییراتی در زندگیتان پدید خواهد آمد. در این مرحله، با خودتان صادق باشید تا بتوانید توان و انگیزه ادامه راه و ایجاد تغییر را در خودتان ایجاد کنید.
مرحله سوم قانون 21 روز: قوت گرفتن عادت
در مرحله سوم، عادت در شما نهادینه میشود، اما یادتان باشد که ریشه گرفتن عادت به این معنا نیست که هیچوقت دلسرد نمیشوید، بلکه ممکن است هر لحظه به مرحله قبلی برگردید و لازم باشد که بجنگید. در واقع، هر لحظه ممکن است هیولای دلسردی ظاهر شود و فکرتان را درگیر کند. مثلاً ممکن است با خودتان بگویید مطالعه زبان انگلیسی هیچ فایدهای ندارد و راه به هیچ جا نخواهید برد.
اما مسئله فقط دلسردی و افکار منفی نیست. ممکن است در این مسیر، اتفاقاتی بیفتد و شما را از مسیر دور کند. برای مثال، تعطیلات، بیماری و مواردی از این دست میتواند شما را برای مدتی از مسیر یادگیری زبان انگلیسی دور کنند، اما نباید اجازه دهید کمالگرایی به سراغتان بیاید. باید بدانید که اگر برای هر دلیلی، یادگیری زبان انگلیسی را برای مدتی کوتاهی به تعویق انداختهاید، هیچ اشکالی ندارد و میتوانید خیلی زود، یادگیری را از سر بگیرید.
سخن آخر
تا به اینجا، با قانون 21 روز و استفاده از آن در یادگیری زبان انگلیسی آشنا شدید. این قانون در مورد شکل گیری هر عادتی صدق میکند، از مسواک زدن گرفته تا عادت به یادگیری زبان انگلیسی. در واقع، طی این مدت، باید از هیجاناتتان استفاده کنید و شروع به شکلدهی عادت در خودتان کنید. پس از محو شدن هیجانات، باید سعی کنید انگیزه را در خودتان ایجاد کنید و عادت کمرنگی را که در شما ایجاد شده است حفظ کنید. پس از عبور از این مرحله، عادت مطالعه زبان انگلیسی در شما ایجاد میشود و مسیر یادگیری را با ثبت قدم بیشتری در پیش میگیرید. یادتان باشد که حتی در این مرحله نیز، ممکن است دلسرد شوید و بخواهید عادتتان را کنار بگذارید. اما همواره، باید ثابت قدم بمانید و بدانید که دلسردی و ناامیدی گذرا است و باید همواره، به هدفتان و آنچه از رسیدن به آن عایدتان میشود فکر کنید تا بتوانید عادتهای مثبت را در خودتان حفظ کنید و به موفقیت برسید.